Äldre personer med demenssjukdomar

Backebo Vård & Omsorg är ett bra alternativ för dig som vill vara säker på att din närstående får den bästa tänkbara vården. Vi erbjuder ett lugnt och fridfullt boende med respektfulla möten med en engagerad och omtänksam personal.

Yngre personer med demenssjukdomar

Backebo Vård & Omsorg har 3 mindre lägenheter för dig som vill bo själv men ändå ha en trygghet i att ha personal dygnet runt. Att vara yngre och få demens, oavsett om du är frisk eller har annan sjukdom också, är ofta extra svårt då du är i en aktiv fas i livet. 

Personer med beteendemässiga och psykiska symtom

Att inte förstå sina egna kroppsfunktioner kan vara en tillvaro i kaos för den som är sjuk. Att inte förstå någon annan persons kommunikation kan innebära känslan av otrygghet och rädsla.

Värdighet, livsglädje & glittrande stunder är varje människas rättighet!

På Backebo har vi specialiserat oss på vård och omsorg för människor med olika demenssjukdomar. 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Backebos blogg

Planering pågår!
2018-03-14

Planering pågår!

Planering för en utbildning om yngre personer med demens och deras behov pågår för fullt. Av den anledningen har jag idag har jag haft förmånen att träffa Catharina Montgomery, Leg. Arbetsterapeut och Samtalsledare från Demensförbundet i Stockholm. Hennes engagemang för målgruppen går inte att ta miste på. Genom sitt arbete med samtalsgrupper för både anhöriga, de som drabbas av demens och oss andra via föreläsningar, är vi många som både lär oss mer kring de demenssjukas behov.

Ledarskap på guldvåg
2018-03-08

Ledarskap på guldvåg

Vikten av ett ledarskap underskattas många gånger i verksamheter. Att dessutom ges möjligheten att reflektera kring det egna ledarskap är en förmån som många fler borde få.
Att vända "spegeln" mot sig själv, kräver ibland mod och ett ödmjukt förhållningsätt,  både från de som utbildar men även från de som går utbildningen.

Utbildning på
2018-02-28

Utbildning på "college-nivå"

Backebo har valt att vara delaktiga i Vård & Omsorgscollege i Nordöstra Skåne och har varit med i hela uppstartsprocessen som påbörjades 2016.  Vi finns representerade i styrgruppen för VO-college, vilket vi tycker är värderfullt för oss.