Du är här

Så jobbar vi

Dagliga aktiviteter

Daglig verksamhet är viktigt för att hantera oro, ångest och andra symtom. Gymnastik/rörelseträning, promenader, plantering, musik, målning och bildprat är några inslag. Promenader är härligt och viktiga inslag när oron i kroppen infinner sig. Vid storhelger som påsk och jul tar vi fram pysslet. Annan uppskattad underhållning är musik och andaktsstunder som är viktiga för att komma i kontakt med gamla minnen. 
 

Måltider och maten

Måltiderna är viktiga stunder av samvaro, samtalsträning, koordination av öga-hand men också stunder där vi kan träna minnet. Mat har alltid varit en central punkt i familjelivet. Smakupplevelser är något alla kan vara med och prata om. Lagade man själv liknande mat? Eller hade man andra traditioner? Kryddade man på annat sätt? Måltiderna är vårt viktigaste tillfälle att skapa en god relation med våra boende och ska vara en lustfylld samvaro.
 

Fysisk beröring

Förekommer ofta och nästan alltid. Det är en viktig del i vårt möte då fysisk beröring är något som är lugnande för människor med oro i olika grader. Det är också ett sätt att hjälpa våra boende att känna igen den som kommer till deras hjälp då vi genom beröring hjälper vårt kroppsliga minne att skicka lugnande signaler till hjärnan och därmed kan en demenssjuk person få hjälp att känna igen någon annan. Vi kan dessutom erbjuda berörande massage och mjukgörande massage för spända och trötta muskler. Massagen ger också en fysisk kontakt som är jag-stärkande och lugnande.
 

Välkommen in

Vår miljö är luftig och ljus med hemlika och lugnande färger i både inredning och utsmyckning. Vi har takliftar och lyfthjälpmedel av senaste modell för att göra förflyttningar så bekväma som möjligt för både boende och personal. Alla sängar är justerbara och ger en hög komfort. Alla som bor hos oss får gärna möblera sina lägenheter med egna möbler efter önskemål. Några lägenheter ger också möjlighet till en möblerad uteplats. Skulle man vilja ha hjälp med möbleringen så kan vi hjälpa till med detta.